Nem nézik, hogy befolyik-e a sok milliós bírság

Az MNB a bírság kiszabása és a bírságösszeg meghatározása során egyetlen esetben sem veszi szempontként figyelembe a bírság megtérülésének esélyét, a jogszabály ezt nem is tenné lehetővé - válaszolta lapunknak a Magyar Nemzeti Bank, miután arról érdeklődtünk, hogy a tegnap lezárt felügyeleti vizsgálatokban a már felszámolás alatt álló illetve bedőlt cégektől, mint a Kun-Mediátor, a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó és a Btel, a kiszabott bírásg mekkora részének befizetését várják.

Ahogy arról beszámoltunk, e botrányokkkal övezett és már bedőlt cégekre összesen 1,2 milliárd forint bírságot szabtak ki.

Arra kérdésünkre, hogy miért tartott a botrányok kipattanását követően még csaknem másfél évig a felügyeleti vizsgálat, azt felelték, hogy a folyamatban lévő büntetőeljárások miatt a Magyar Nemzeti Bank eljárásai kizárólag a nyomozóhatósággal történő szoros együttműködésben valósulhattak meg.

Másrészt a jegybank az ügykezelés során tízezer oldalas nagyságrendű iratanyagot dolgozott fel, és végig az ügyintézési határidőre irányadó jogszabályi előírásoknak megfelelően járt el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.