Oroszok nyerték a helikoptertendert, de nem tudni, mennyiért

A vélhetően egyedüliként pályázó orosz állami cég nyerte a magyar helikoptertendert, amely a légierő öt Mi-17-esének felújítására szólt, egyelőre nem publikus összegért. Az üzlet azonban – az oroszok szerint – mindenkinek vonzó. A szerződést tegnap már alá is írták.

A nagyjavításokkal 2017 november végére kell elkészülnie a Rosztek orosz állami konszern helikoptergyártásra és -felújításra szakosodott vállalata, a Vertoleti Rosszii szakembereinek. Az oroszokkal aláírt szerződésről beszámoló Origo a HM Sajtóosztályhoz fordult azt tudakolva, hogy mennyi pénzbe kerülnek a javítások, de választ egyelőre nem kaptak.

A szerződést a Honvédelmi Minisztérium Beszerzési Hivatalát vezető Tomka Barnabás és a Vertoleti Rosszii vállalat igazgatóhelyettese, Igor Csecsikov írta alá, megjegyezve, hogy készen állnak a Magyarországon lévő több tucat szovjet-orosz helikopter javítására is.

Mint az írás emlékeztet rá: az öt magyar Mi-17-es nagyjavítására a HM február közepén írt ki pályázatot alig egy hónapos határidővel. A nyertes orosz cég gyártott le több mint 12 ezer darabot a felújításra váró típusból. Mi-17-es helikoptert több mint 100 országban használnak, ez az egyik legsikeresebb orosz típus.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.