Nem ismernek lehetetlent

Idén ötödször adták át a Richter Gedeon Nyrt. Aranyanyu-díjait. A ­Rácz Zsuzsa író és a gyógyszergyár összefogásával létrejött elismerést az oktatásban, az egészségügyben és a szociális területen dolgozó nőknek ítélik oda, azoknak, akik bár áldozatos munkát végeznek, alacsony anyagi és erkölcsi elismerésben részesülnek.

– Magyarországon négyszázezret számlál ezeknek a nőknek a száma, minden túlzás nélkül megállapíthatjuk: nélkülük megállna az élet – emelte ki üdvözlőbeszédében Beke Zsuzsa, a gyógyszergyár kommunikációs vezetője.

A díj különös értéke, hogy a díjazottak személyére az Aranyanyu honlapján magánemberek tehetnek javaslatot. Az idén ötszáz rendkívüli teljesítményt nyújtó tanító, tanár, szociális munkás, orvos és ápoló került fel a jelöltek listájára.

Az Aranyanyu-díjjal elismert szakemberek a zsűri tagjainak társaságában

A beérkezett tizenháromezer szavazat alapján a közönségdíjakat az alábbiak vehették át. Orvos kategóriában dr. Katona Renáta, a szegedi klinika szülész-nőgyógyásza, pedagógus kategóriában Varga Diá-na agykontrolloktató, egészségügyi szakdolgozó kategóriában Gitidiszné Gyetván Krisztina, a Zuglói Egészségügyi Szolgálat védőnője, a szociális területen dolgozók kategóriájában pedig Tóthné Perei Márta nevelőszülő.

A zsűri díjazottjai dr. Fórizs Éva felnőtt- és gyermekpszichiáter, addiktológus (orvos kategória), Furugh Switzer szociológus és tanár (pedagógus kategória), Rogus Piroska, a győri Petz Aladár kórház sürgősségi osztályának főnővérhelyettese (egészségügyi szakdolgozó kategória), Toszeczky Renáta, a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni koordinátora, szociális munkás (szociális területen dolgozó kategória) voltak. A Ridikül Magazin különdíját Sebők Éva, az ózdi „Bolyky suli" tanára vehette át.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.