Nálunk a legcudarabb a válság

A régióban a magyarokat érinti a legsúlyosabban a visszaesés. Míg a lengyelek, a csehek és a szlovákok többsége még csak készül arra, hogy őket is eléri a gazdasági válság, a magyarok döntő része már most a bőrén érzi azt - derült ki egy most nyilvánosságra hozott térségbeli felmérésből.

 A CBOS, a Tárki, a CVVM és a FOCUS közvélemény kutató intézetek múlt hónapban végzett közös felmérése a négy közép-európai országban azt is megmutatta, hogy az érintett országok lakossága körében Magyarországon a legnagyobb, 65 százalékos az euró bevezetésének támogatottsága. A lengyelek valamivel több mint 50 százaléka a csehek 44 százaléka akarja lecserélni nemzeti valutáját euróra.

A magyarok több mint 90 százaléka szerint országukat súlyosan érinti a pénzügyi és gazdasági válság. A szlovákok kétharmada, a lengyelek és a csehek kevesebb mint 60 százaléka vélekedett így. A magyarok kétharmada szerint magán és családi életükre is hatással van a válság. A lengyeleknek és a cseheknek csupán negyede érzi így, a szlovákoknak pedig egyharmada, de arra számítanak, hogy a neheze még csak most jön.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.