Mégis a Közgép építhet Nagykanizsán

Nyert a Közgép Nagykanizsán. A 61-es főút várost elkerülő 3,3 kilométerét Simicska Lajos cége fejezheti be. A 2011-ben félbehagyott építkezés munkaterületén előreláthatólag márciusban bőgnek fel a munkagépek, ám ha az év végig nem végeznek, Brüsszel visszakérheti pénzét.

Nagykanizsán a kormány 3,6 milliárd forintot kockáztat. Épp amennyivel az EU támogatta a 61-es főút nyúlfarknyi szakaszának megépítését. Kapkodásnak ezzel együtt nyoma sincs. A megbízásért versengő hat pályázó decemberben adta be árajánlatát, az eljárást felügyelő Miniszterelnökség ennek ellenére február utolsó napjaira hagyta a döntést. Ami csak azt követően született meg, hogy megírtuk: a munkálatok elvégzését a Közgép vállalta a legolcsóbban.

Simicska Lajos cégét és a nagykanizsaiakat a minőségbiztosítási tanúsítványok, hiánypótlások elbírálására hivatkozva várakoztatták meg. Lapunk értesülése szerint azonban a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kedden a Közgép győzelmét hirdette ki a nagykanizsai elkerülő közbeszerzésén. Az állami beruházó levelének tanúsága szerint, a társaság 1,34 milliárd forintos árajánlatot adott. A beruházás megvalósításánál minősített alvállalkozójuk a keszthelyi Horváth-Ép Kft. lesz. A versenyben a második helyen 1,5 milliárdos ajánlatával a Soltút Kft. végzett.

A győztesnek kilenc hónap alatt végeznie kell vállalt feladataival. A munkaterület márciusi átvétele után a 3,3 kilométeres útszakasz 675 méterén be kell fejeznie a töltésépítést, ki kell alakítania a pályaszerkezeti rétegeket és el kell végeznie a forgalomba helyezést megelőző befejező munkálatokat. További 2,6 kilométeren javítások, a kötő- és a kopóréteg kialakítása, valamint a befejező munkák várnak az útépítőkre. Ezen kívül a beruházás része egy 425 méteres és egy 70 méteres bekötőút, valamint egy 1,2 kilométeres mezőgazdasági szervizút megépítése.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.