MOL: Moszkvában csodálkoznak a magyar reakciókon

Nem szükséges politikai síkra terelni a Szurgutnyeftegaz Mol-részvényvásárlását - mondta egy moszkvai forrás, az Interfax hírügynökségnek, hozzátéve: ez a két cég szempontjából "kontraproduktív" lehet.

Nem szükséges politikai síkra terelni a  Szurgutnyeftegaz Mol-részvényvásárlását - szólított fel szerdán egy moszkvai forrás, s egyben rámutatott: Moszkvában csodálkozást keltett a hír, amely szerint az orosz nagykövetet bekérették a külügyminisztériumba. Mint mondta, úgy vélik, talán csak egy korábban egyeztetett találkozóról van szó. Az Interfax hírügynökség által idézett diplomáciai forrás úgy vélte: "Két gazdasági társaság gazdasági tevékenységének túlpolitizálása kontraproduktív lenne".

A magát meg nem nevező diplomáciai forrás annak kapcsán nyilatkozott, hogy Budapesten bekérették a külügyminisztériumba a nagykövetet. Mint mondta, a hírt csodálkozással fogadták Moszkvában, mivel a dinamikusan fejlődő orosz-magyar gazdasági kapcsolatok mellett már régen nem került sor ilyen lépésre. "Kapcsolataink annyira pozitívak, hogy az olyan lépések, mint a nyilvános demars és a nagykövet bekéretése nem gyakorlat, különösen ha gazdasági ügyletekről van szó" - mondta az illető.

Rámutatott, hogy az érintett üzlet teljességgel átlátható, s részletesen beszámolt róla a sajtó. "Ezért a magyar fél diplomáciai lépéséről szóló hír valószínűtlennek tűnik számunkra és csodálkozunk. Lehet hogy egyszerűen a budapesti orosz nagykövetnek korábbi egyeztetés alapján volt találkozója a magyar külügyminisztériumban" - vélekedett az illető.

Az Interfax emlékeztetett a Mol a budapesti tőzsde honlapján jelezte, hogy az április 23-ra kitűzött közgyűlésen módosítani akarja az alapszabályt az ellenséges átvétellel szembeni védelem erősítése céljából.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.