Mintha túl lenne a válságon a „B" kategóriás iroda piac

A „B"kategóriás irodák bérleti díjainak két éve tartó csökkenése négyzetméterenként havi 7 eurónál stabilizálódott, ez 3 euróval kisebb a 2 évvel ezelőtti fajlagos díjnál - közölte az Indotek Group felmérésében.

A piac várakozása szerint a jövő év elején megkezdődik a visszakapaszkodás a válság előtti 10 eurós fajlagos bérleti díjra. Az optimista hangulatot erősíti az is, hogy az érdeklődők egyre nagyobb területet kívánnak bérbe venni, és az „A" kategóriás irodákból is egyre többen költöznek „B"kategóriás ingatlanba. A bérlők a tavalyi átlagos 200 négyzetméteres helyett idén már 400-500 négyzetméteres irodát keresnek - áll a piacvezető bérbe adó társaság közleményében.

Ezzel indokolható az is, hogy a „B" kategóriában az ingatlanok kihasználtságára a válság kevésbé volt hatással, mint az „A" kategóriában. Egy másik jel is arra utal,hogy ez az ingatlan kategória túljutott a válságon: tavaly még a bérlők kétharmada, idén már csak kevesebb, mint fele rendezte késedelmesen a számláit. Az átlagos fizetési csúszás a 2009-es 52 napról, idén 39 napra csökkent.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.