Microsoft: fejlesztés az interneten

A Microsoft Los Angelesben tartott fejlesztői konferenciáján bemutatta a Windows Azure névre keresztelt új platformját, amelyet internetes alapú alkalmazásokat és szolgáltatásokat fejlesztő társaságoknak és egyéni felhasználóknak szán.

Az új platformot Ray Ozzie, a Microsoft vezető szoftvermérnöke mutatta be. A „cloud computing” nevű fejlesztés lényegi változásokat hoz az alkalmazások fejlesztésében. Jelenleg ugyanis a számítógépeken fut az alkalmazások döntő hányada, de ez megváltozni látszik: a jövőben az internetre kerülnek át a programok, onnan futtatják majd azokat a munkaállomások.

Ehhez a fő hardveralapot a  nagysebességű internethálózat "másik végén" lévő adatközpontok  jelentik majd, s ennek köszönhetően a kevésbé tőkeerős kisvállalkozások és az egyéni felhasználók is -  olcsón fejleszthetnek maguknak internetes alkalmazásokat, anélkül hogy drága saját szerverparkot kellene létesíteniük, s drága szoftverjogokat vásárolnának. A Microsoft új platformjával olyan számítógépes vállalatokkal  szeretné felvenni a versenyt - például a Google-lal -, amelyek már  korábban is ezt a trendet lovagolták meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.