Mészáros Lőrinc delejezi a GYSEV vonalát

Mészáros Lőrinc cége villamosíthat a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt.-nél. A felcsúti R-Kord Kft. a magyar-osztrák vasúttársaság Szombathely és Zalaszentiván közti vonalán a Swietelsky Vasúttechnika oldalán futott be.

A két cég Hegyhát néven jegyzett konzorciuma 13,3 milliárd forintos árajánlatával vitte el versenytársai orra elől mintegy 49 kilométeres vasútvonal villamosításának projektjét. Ami összességében annak ellenére a legelőnyösebb volt, hogy a Swietelsky és az R-Kord párosa csaknem 3,8 milliárd forinttal drágábban vállalkozott a beruházás eredetileg becsült 9,5 milliárd forintra rúgó költségénél.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent tájékoztatóból kiderül az is: a GYSEV építési, tervezési és kivitelezési feladatokra kiírt tenderén az értékelés legfontosabb szempontja az ajánlati ár volt. Az alapár és a hozzá tartozó feltételes árak tízszer akkora súllyal estek latba, mint a késedelmi kötbér értéke.

A felcsúti kisvasút építésénél tekintélyes késéssel birkózó Mészáros Lőrinc és szövetségesei Szombathely és Zalaszentiván között a magyar vasúton használatos, 25 kilovoltos feszültségű áramrendszert építenek.

A villamosítási tenderen ajánlatot adott a Strabag Vasútépítő Kft., a győri Vasútépítők Kft., és az A-HÍD Zrt. is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.