Méretes jegybanki bukás aranyvásárlás miatt

Oroszország, Törökország és Dél-Afrika is azelőtt vásárolt be az aranyból, hogy árfolyama április közepén, több mint két éve nem látott szintre zuhant.

Nem egy megfontolt ügyleten bukott méreteset több központi bank is. Oroszország, Törökország és Dél-Afrika is még azelőtt bevásárolt az aranyból, hogy a nemesfém jegyzésára április közepén, több mint két éve nem látott szintre zuhant – derül ki a Nemzetközi Valutaalap legfrissebb statisztikájából.

A Conclude Zrt. összeállítása szerint a legtöbb aranyat, 33 tonnát Törökország vásárolta, 409 tonnára növelve tartalékát. Dél-Korea 20 tonnával, 104 tonnára gyarapította a sárga nemesfémből meglévő készletét, míg Oroszország csak 4,7 tonnával, ám a jelenlegi 982 tonnás ugrott tartalékszintjével így is a világ 8. legnagyobb aranytartalékkal rendelkező állama.

Az arany árfolyama egyébként egyre inkább kezd magához térni, kedd délben már több mint 150 dollárral ért többet, 1473 dollárt unciája, mint a közel két héttel korábbi lokális mélypontján. És a Kitco News Gold Survey körkérdésére válaszoló 24 aranykereskedő, befektetési bankár, határidős üzletkötő, vagyonkezelő és technikai elemző többsége szerint a hét napja tartó drágulás ezen a héten folytatódhat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.