Menyasszony az MVM-nél

Bentzik Réka váltja az állami MVM Magyar Villamos Művek kommunikációs vezetői posztján a tisztséget megbízottként ellátó Nagy Csillát – tudtuk meg több független forrásból. Bentzik hónapok óta az MVM szóvivőjeként nyilatkozik, de a kommunikációs vezetői posztot e héttől foglalja el.

Az ELTE jogi karán végzett kommunikátor internetes profilja szerint 2010-ben az Európai Parlamentben gyakornokoskodott, 2012-ig a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) nemzetközi kapcsolatainak ápolásában vett részt. Kormányzati szolgálati jogviszonyának megszüntetéséről az NGM 2013. májusi közleménye számol be, 2013-ig pedig Magyarország brüsszeli uniós képviseletén volt diplomata.

LinkedIn

Bentzik egyébként az MVM-tulajdonos állami Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) vezérigazgatója, Szivek Norbert menyasszonya. Az esetleges szoros személyi kötődés értékelések szerint kapcsolatban állhat a 2014-es választások után Orbán Viktor által az MNV-t felügyelő Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál végrehajtott teljes sorcserével. Az idén februárban kinevezett Szivek Norbertet az új tárcavezető, Seszták Miklós köréhez sorolják. E személyi változások óta az állami vállalatok költése minisztériumi engedélyhez kötött.

Csoportszinten – a Paksi Atomerőművet is beleszámítva – az MVM-ét tartják az ország legnagyobb, évi tízmilliárd forint nagyságrendű reklámkeretének. Nagy Csilla elődje, a 2010 után kinevezett Felkai György időszakában korábbi kutatásaink szerint a keret jó része Simicska Lajos érdekeltségeinél kötött ki. Mióta júniusban az MVM posztján a feladatot 2010 óta ellátó Baji Csabát felváltotta Csiba Péter, ez már a harmadik jelentősebb személyi változás a csoportnál, pedig a vezérigazgatói jogokat megbízottként augusztusig Bally Attila kereskedelmi igazgató gyakorolja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.