Menekültek, pénztárhoz! Fizet a MÁV

Visszaadja a menekültek fel nem használt vonatjegyekre költött pénzét a MÁV-Start. Hihetetlen, de megy ez kezelési költség és hosszas elbírálás nélkül, tehát azonnal is.

A feleslegesen bürokratikus eljárásrend átalakítása látszólag nem került forintmilliárdokba, és a MÁV-Start Zrt. alighanem teljesen egyedül, a Magyar Tudományos Akadémia, valamint a magyar egyetemek legjobbjainak bevonása nélkül találta meg a megoldást. A személyszállító vasút közlése szerint a fel nem használt nemzetközi menetjegyek árának értékhatár nélküli, azonnali visszatérítését a pénztári folyamatok átalakításával oldották meg.

Na tessék! Ennyi az egész, és az új gyakorlat már szeptember 4-én tíz órától él. Tessék kapaszkodni: a visszatérítés során a vasúttársaság kezelési költséget nem számít fel, a menetjegyek értékét forintban fizeti ki.

Minden nehézség ezzel együtt még nem oldódott meg. A pénztárak az esetlegesen megnövekvő igényre felkészültek, de a MÁV-Start figyelmeztetése szerint átmenetileg előfordulhat a kifizetés felfüggesztése, amíg a szükséges készpénzzel feltöltik a kasszákat.

Ezenkívül fájhat a feje a korszerű, készpénzkímélő fizetési módokat előnyben részesítőknek is. Az online és bankkártyával megvásárolt menetjegyek azonnali, készpénzes visszatérítése ugyanis „a nemzetközi pénzügyi szabályozás alapján nem lehetséges”.

Örömhír, hogy a visszatérítést a MÁV-Start valamennyi nemzetközi pénztárában lehet kérni. Azok az utasok pedig, akik a szigorított menetjegyváltási szabályok bevezetése előtt, úti okmány nélkül váltották meg menetjegyüket, a Keleti pályaudvar régi nemzetközi pénztárának erre kijelölt ablakában kérhetik vissza menetjegyük árát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.