Vezércsere: távozik a főpostás

Távozik posztjáról Geszti László: a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója közös megegyezéssel adja át székét.

Geszti László a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-vel kötött megállapodás alapján január 15-ével válik meg tisztségétől. Munkaviszonya megszűnésével párhuzamosan a vezérigazgató igazgatósági tagságáról is lemondott. Az MNV igazgatóságának döntése alapján január 16-án a vezérigazgatói feladatokat megbízottként Varga Dezső üzleti vezérigazgató-helyettes veszi át.

A Magyar Postát 2011. szetember 1-e óta irányító Geszti László távozása a hírek szerint meglepetés volt a társaság vezetői számára is. Részben, mert a posta 2013. januári piacnyitás előtti felkészülését irányító szakember még a közelmúltban is cáfolta, hogy fontolgatná feladatai átadását. De a bejelentést azért is meglepőnek tartják, mert jelenleg is számos olyan változtatás van folyamatban, amelynek elindítása a vezérigazgató nevéhez fűződik, és befejezésükhöz a postások szerint személyes közreműködésére szükség lehetne.

Egyelőre nincs válasz arra, ki és miért kezdeményezte a vezetőváltást a Magyar Postánál. Mindenesetre az MNV-nél hivatalosan úgy tartják: Geszti László és az általa vezetett menedzsment teljesítette azt a vállalását, hogy felkészíti az állami postát piaca liberalizációjára. A társaság eredménye 2012-ben az előző évhez képest javult, és megtörténtek azok az átalakítások, amelyek a szabad piacon való részvételhez szükségesek voltak.

Lapunk megtudta azt is, az MNV menedzsmentjéből új tagokat küld a Magyar Posta igazgatóságába. Az elnöki feladatokat dr. Polacsek Csaba, társasági portfólióért felelős főigazgató látja majd el, és igazgatósági tag lesz Lontai Dániel.

Geszti László, a Magyar Posta vezérigazgatója
Szabó Barnabás 2012.08.02. Digitális 2012. augusztus 2. Geszti László, a Magyar Posta vezérigazgatója. Fotó: Szabó Barnabás
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.