Mégsem az Orangeways "viszi" a midi-buszokat - tájékoztatást ígérnek

Mégsem veheti át a budapesti midibuszos vonalak üzemeltetését az Orangeways. A BKK kizárta ugyanis a társaságot a pályázatból, mert mint írják tegnap esti közleményében hibás hiánypótlást nyújtottak be. A tendert az ígéretek szerint nemsokára újraindítják – írta a BKK-ra hivatkozva a hvg.hu.

Az Orangeways a fejleményekre egyelőre annyit reagált, hogy közölte: jövő hétfőn nemzetközi satjótájékoztatót tartanak a midi tenderrel és a BKK-val kapcsolatban. Ezen – ahogy fogalmaznak – részletesen beszámolnak a közbeszerzésről és feltárják az eset körülményeit.

Az úgy előzménye: a BKK midibusz-üzemeltetési tenderére eredetileg két ajánlat érkezett. A nyertes a magyar gyártású Rába buszokkal pályázó, legalacsonyabb árat adó Orangeways City Kft. volt, de a tender sikeres lezárása előtt felszámolás alá került az Orangeways City Kft. egyik partnere – ídézi a hvg.hu a BKK-t. A pályázatban ezen társaság bevonásával igazolták az előírt referenciákat, de a felszámolás a közbeszerzési törvény értelmében kizáró oknak minősül.

A BKK lehetőséget adott a hiánypótlásra: az Orangeways City Kft. előbb a Volánbuszt, majd a Color Tours Kft.-t vonta be az eljárásba kapacitást nyújtó szervezetként. A hiánypótlást a BKK Igazgatósága érvényesnek és eredményesnek találta, de a hiánypótlás részletes felülvizsgálatakor kiderült, hogy abban hibák és hiányosságok voltak. Emiatt kizárták a pályázatból az Orangeways City Kft.-t. A pályázaton korábban érvényes, de drágább ajánlatot adó VT-Arriva Kft. már korábban visszalépett, így az eljárás eredménytelen lett, nemsokára új tendert írnak ki.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.