Megint háborognak a taxisok - Az elit kivétel?

Érdemi hullámokat vert fel a taxisok között Tarlós István főpolgármester péntek esti nyilatkozata, amely szerint meg lehet gondolni, hogy a hoteleknél lévő különleges szolgáltatást nyújtó „elit taxiknál” esetleg kivételt tegyenek az egységes sárga szín alól.

Azonnal érdemi hullámokat vert fel a taxisok között Tarlós István főpolgármester péntek esti nyilatkozata az Inforádió Aréna című műsorában. Egészen pontosan csupán néhány mondat volt az, amelyek nyomban idegessé tette az ágazat jó néhány szereplőjét. Tarlós István ugyanis arról beszélt, hogy a lehetőségek határáig elmenve igyekeztek figyelembe venni az igényeket a szektort újraszabályozó rendeletben, s igazából csak egy dologhoz ragaszkodtak: az egységes megjelenéshez.

Az
Taxisok vizsgálják az átfóliázott autókat

Ugyanakkor meg lehet gondolni, hogy a szállodákra való tekintettel, a hoteleknél lévő különleges szolgáltatást nyújtó – szavai szerint - „elittaxiknál” esetleg kivételt tegyünk, s ezen autók esetében megmaradjon az egységes fekete szín. A főpolgármester nyomatékosan hangsúlyozta, hogy nem döntésről beszél, csak arról, hogy ezt „még meg lehet gondolni.” Később hozzátette: addig nem fogjuk büntetni ezeket az elittaxikat, amíg el nem döntjük, hogy mi legyen velük – jegyezte meg.

Lapunkat ezek után több taxitársaságtól is megkeresték, s jelezték felháborodásukat, illetve kifejtették, ha ez megvalósul, abból megint hatalmas vita, balhé lesz. Egy ilyen változtatást nyolc nappal a rendelet hatályba lépése előtt kell meglebegtetni? Ez érthetetlen – fakadtak ki. Magyarázatként kifejtették: a nagyobb fuvarszervezők mindegyikének van szerződése valamely szállodával, ha a cég ezek szerint kiállít egy igazolást, hogy a taxis hotelnél dolgozik és fekete az autója akkor lehet nem kell fóliáznia, s nem kell kidobnia körülbelül 200 ezer forintot erre az elvárásra. Ezzel lényegében átverik azokat, akik a fóliázást már megtették vagy nem fekete az autójuk – magyarázta egyik, a Népszabadságnak név nélkül nyilatkozó fuvarszervező vezetője. Ha ezt bevezetik, rengeteg embert becsapnak, s abból megint „balhék” lesznek, hiszen ez valóban az a pont volt eddig, amiben nagyon merev álláspontot képviselt a városháza.

- Nagyon örülök a főpolgármester szavainak – ezt már Kádár László, a jellemzően szállodáknál szolgálatot teljesítő MB Elit Taxi vezetője mondta lapunknak. Egy rendelet nem lehet jó, amelyik egy teljes szolgáltatási kört megszüntet szabályozásával. Azzal pedig, hogy nekünk is sárgítani kellene ez történne – állította. Évtizedek alatt kiépített, magas szolgáltatásokat elváró ügyfélkörünk van. Ezért teszünk is, sofőrjeink többi között nyelveket tanulnak, az átlagosnál drágább autókat vásárolnak – sorolta. A partnereink ezek figyelembe vételével a magasabb presztízst sugalló megjelenést is elvárják, ezt, szolgáltatásunk egyik alapját vesztenénk el azzal, ha a kocsikat is sárgára kellene fóliázni.

Megjegyezte: bízik abban, hogy a városházának írt „rengeteg level és kérés” célba ér, a főpolgármester szavai legalábbis ezt jelzik. Felvetésünkre hozzátett: jelenleg is folytatnak ezzel kapcsolatos megbeszéléseket a városházával. Bárhogyan is alakul a kérdés az a lapunkat kereső taxisok indulataiból egyértelműen kitűnt, hogy változatlanul bőven van feszültség a piacon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.