Megint olcsón adnának állami földeket?

A kiírás alapján akár már meg is lehet a vásárlója azoknak a most árverésre kerülő állami földeknek, amelyeket a Dél-Pest Megyei Mezőgazdasági Zrt. bérel – írja az MNO.hu. Az említett parcellákat ugyanis gyanúsan alacsony kikiáltási áron írták ki licitre.

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) a lappal azonos tulajdonosi körhöz tartozó Dél-Pest Megyei Mezőgazdasági Zrt. (DPMG) használatában 2051-ig lévő állami földterületekből többet meghirdetett. Az árveréseket 2015. november 24. és december 18. között tartották, illetve 2016. március 1. és 29. között tartják.

A tavalyi kiírásokban a társaság által használt földrészletek esetében 55.500 forint körüli aranykoronánkénti árak szerepeltek, és mivel licit jellemzően nem volt, ezen az áron is keltek el az említett földterületek. Az idei kiírások szintén ilyen árakat tartalmaztak.

Március 29-én, kedden összesen körülbelül 632 hektárnyi, a cég által bérelt földre lehet majd licitálni, hozzávetőleg 537 millió forint kikiáltási áron. E szerint a hektáronkénti kikiáltási árak egymillió forint alattiak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.