Új anyacéghez került a Népszabadság

Október 1-vel megalakult a Mediaworks, Magyarország egyik legnagyobb médiavállalata a Ringier–Axel Springer fúziót követően. A cég tulajdonosa az osztrák Vienna Capital Partners (VCP). A Ringier korábbi felső vezetése az új cégcsoportban kiegészül az Axel Springer regionális vezetésével.

Az így létrejövő vállalatcsoportot Mihók Attila vezérigazgató és Katona Viktor pénzügyi vezérigazgató-helyettes vezeti – utóbbi új tag a csapatban.

A Mediaworks Hungary Zrt. Magyarország egyik legfontosabb médiavállalata lett, benne a Népszabadsággal, a Világgazdasággal, a Nemzeti Sporttal, és számos regionális lappal és magazinnal. A vállalat magáénak tudhatja Magyarország legkorszerűbb napilapnyomdáját, a Mediaworks Nyomdát is, valamint többségi tulajdonosa a Médialog Zrt. terjesztővállalatnak, amelynek piaci lefedettsége 47 százalékos. A vállalatcsoportba összesen 12 cég tartozik, ezt a számot mihamarabb csökkenteni tervezi Mihók Attila, a társaság vezérigazgatója.

Befektetőként az a célom, hogy a Mediaworks profitábilis médiavállalat legyen – mondta Heinrich Pecina, a VCP vezére. Szerinte a média a jövőben nemhogy gyengébb nem lesz, hanem erősödni fog. A print médiának ezen belül lesz létjogosultsága, de az új vállalat digitális tartalmat is fejleszt majd. Ennek részleteiről nem beszéltek az érintettek, de Mihók annyit elárult, a cég repülőrajtot vesz októberben. A digitális tartalom fejlesztésére mind Mihók, mind Pecina többször is említést tett, részleteket azonban nem árultak el, csak annyit mondtak: tele vannak ötletekkel.

A vállalaton belül az egymástól jelentősen eltérő területek külön üzletágakba kerülnek, amelyeket igazgatók irányítanak majd. A vállalat több mint 700 főt foglalkoztat, 63 médiaterméket állít elő, utóbbiak száma a jövőben nőni fog. Kiadványainak jelenleg 1.8 millió fős olvasótábora van. Az országos lefedettség pedig roppant értékes és jelentős versenyelőnyt hordoz, hiszen a lapok mellett a portálok között is számos regionális van, ami helyi viszonylatban egyedülálló.

Várhatóan a legnagyobb hazai napilapos nyomdában előállított termékek száma is bővülni fog. A 2015-ös konszolidált árbevétel a tervek szerint 16 milliárd forint felett lesz. Az idei számokat még nem érdemes nézni, hiszen az átalakítások miatt 2014-es átmeneti év lesz. A profitról egyelőre nem tudott, s nem is akart százalékos célt megnevezni Heinrich Pecina, csak annyit erősített meg, mindenképpen profitábilisnak kell lenni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.