Még több pénzt kérnek az amerikai bankok

Szakértők szerint az amerikai bankoknak együttesen további 150 milliárd dolláros tőkepótlásra lehet szükségük. Egyenként tízmilliárd dollár nagyságrendű összegre tarthat igényt a Bank of America, a Citigroup, a Wells Fargo, a PNC Financial és a regionális bankok is.

A Bank of America, amely korábban már 45 milliárd dolláros kormányzati támogatáshoz jutott, további több mint 10 milliárd dolláros tőkepótlásra tarthat igényt. A Financial Times című lap értesülése szerint a Bank of America, a Citigroup és további nagybankok hétfőn egyeztetnek a Federal Reserve-vel a tőkeszükségletről, illetve igyekeznek befolyásolni a most folyó vizsgálatok eredményét.

Az amerikai kormányzat 19 nagybankot érintően végzi azt a stressztűrő tesztnek nevezett vizsgálatot, amelynek során azt akarják felmérni, milyen helyzetbe kerülnének a pénzintézetek, amennyiben a gazdasági feltételek újból rosszabbodnának. A felmérés eredményét kedden ismertetik a bankokkal, két nappal később pedig a közvéleménnyel.

A Bank of Americán kívül a Citigroup is 10 milliárd dollár körüli friss tőkére tarthat igényt a Wall Street Journal értesülése szerint. A Wells Fargo és a PNC Financial regionális bankok is tőketámogatásra szorulnak.

A szakértők szerint az amerikai bankoknak együttesen további 150 milliárd dolláros tőkepótlásra van szükségük.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.