Még érkeznek tenyésztési hozzájárulások

Még mindig érkeznek befizetések a gazdálkodóktól tenyésztési hozzájárulás címén, holott a befizetési kötelezettség már januárban megszűnt.

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) emlékeztet arra, hogy 2008. január 1-jével érvényét vesztette a tenyésztési hozzájárulásra vonatkozó jogszabály.


A tárca tájékoztatása szerint annak a mezőgazdasági termelőnek, aki 2008. január 1. óta a korábban érvényes számlaszámra tenyésztési hozzájárulást fizetett, írásban kell kérnie az FVM költségvetési és gazdálkodási főosztályánál a 2008-2009. évre teljesített befizetések visszafizetését.


A kérelemben olvashatóan fel kell tüntetni a kérelmező nevét, pontos címét (irányítószám, város, utca, házszám), bankszámlaszámát, és a befizetett összeg tételes összesítését. Csak az ezer forintnál nagyobb tételeket fizetik vissza - tájékoztat a szaktárca.


Dékány András, az FVM szóvivője elmondta: ez év január 1. és március 24. között a gazdálkodók 28,9 millió forintot fizettek be tenyésztési hozzájárulás címén. Ebből eddig mintegy 1,7 millió forintot fizettek vissza a gazdálkodóknak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.