Diákok nyerhetnek utat Strasbourgba

A maximum 24 fős középiskolai csapatoknak először az április 15-ig tartó EUROSCOLA nevű internetes kvízjátékon kell bizonyítaniuk. A kvíz során a csapatok harminc kérdést kapnak, földrajz, gazdaság, történelem, az Európai Unió története, az Európai Unió intézményei, kultúra, nyelvek, sport, az Európai Parlament, az Európai Unió szakpolitikái, oktatás, politikai és társadalmi rendszerek témakörből.

A kiutazásért folyó kvízverseny még nyolc napig tart. Ennek során kiszűrik, hogy Magyarországról mely iskola tanulói mehetnek majd Strasbourgba. A csapatoknak először regisztrálni kell az euroscola.hu oldalon. A regisztráció után a kvízre bármikor sor kerülhet. Egy iskola egy csapattal regisztrálhat, és a versenyidőszak alatt csak egyszer töltheti ki a kérdéssort, mely körülbelül 15 percet vesz igénybe.

A nyertes csapat tagjai Strasbourgban az Európai Parlament plenáris üléstermében mérhetik össze tudásukat a többi 28 tagállamból érkező fiatallal. Emiatt a játékban való részvétel feltétele, hogy a diákok rendelkezzenek angol, francia, vagy német nyelvtudással.

A versenyt egy évben kétszer: áprilisban és októberben írják ki. A nyertes csapatok kiutazására a játékot követő félévben kerül sor. A játékról további információkat a www.euroscola.hu oldalon lehet megtudni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.