Mától indul a fűtési szezon

Hiába a vénasszonyok nyara, a szabály az szabály Ma indul a fűtési szezon.

A hivatalos fűtési időszak kezdetétől, azaz szeptember 15-ét - a mai napot - követően a Főtáv megkezdi készenléti állapotba helyezni az épületek fűtésszabályozóit - közölte az önkormányzati társaság. Ezt követően az adott épületben a társasházak által a távhőszolgáltatóval kötött üzemviteli megállapodásnak, vagy eseti megrendelésnek megfelelően, illetve a külső hőmérséklet szerint indul be a fűtés.

A kormányrendelet alapján a fűtési időszak szeptember 15.-től a jövő év május 15-ig tart.  Emiatt szeptember 15-étől a Főtáv a fűtésszolgáltatást az egyes lakóközösségek üzemviteli megállapodásában rögzített értékekhez igazodva indítja el. Az eseti üzemviteli megállapodással rendelkező épületek esetében (ha külön megrendelést nem kapnak) a Főtáv szeptember 15. és május 15. között biztosítja a szabályozott üzemű fűtést. Ha egy közösségnek nincs megállapodása, vagy az abban foglaltaktól el kíván térni, a kapcsolást eseti írásbeli megrendeléssel igényelheti. Az üzemviteli megállapodásban rögzítettektől eltérő fűtésindításra vagy leállításra vonatkozó írásos kérést (megrendelést) azonban kizárólag a közös képviselőktől vagy a közgyűlés által erre felhatalmazott személytől fogad el a Főtáv. A kapcsolást az erre a célra rendszeresített nyomtatványon is feltüntetett díjért, 24 órán belül végzik el.

Az épületek fűtésének szabályozására a legkorszerűbb megoldás az, amikor az üzemviteli megállapodásban rögzítettek szerint a hőközpontokat szabályozó elektronika a külső hőmérséklet változása szerint automatikusan kapcsolja ki és be a fűtést. Így akkor indul el a külső hőmérséklethez igazítottan a fűtésszolgáltatás, amikor arra szükség van. A Főtáv javasolja a lakóközösségeknek, hogy eme üzemviteli formával bízzák a szakemberekre és a korszerű technológiára a fűtésindítást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.