Márpedig a Fradi Shop kinyit

A Fradinál úgy érzik, rájuk nem vonatkozik a vasárnapi zárva tartást elrendelő törvény. Legalábbis erre utal, hogy a Fradi Shop honlapján megjelent közlemény szerint meccs napokon a hét utolsó napján is vásárolhatnak az FTC labdarúgó zrt. hivatalos ajándékboltjában fradis emléktárgyakat a szurkolók.

Most vasárnap, amikor a zöld-fehér együttes az MTK-t fogadja (majd további három hazai, vasárnapi meccsen az idényben), törvényesen csak akkor lehetne nyitva a szurkolói shop, ha addig módosítják a törvényt, a jelenleg hatályos jogszabály szerint ugyanis csak a tejboltok, pékségek, a vasúti és buszpályaudvari, repülőtéri üzletek tarthatnak nyitva, illetve a 200 négyzetméter alatti kis üzletek, ahol vasárnap a tulajdonos vagy annak közeli rokona (az élettárs nem számít annak) áll a pult mögé.

Próbálni lehet, de eladni is fognak?
Próbálni lehet, de eladni is fognak?
Teknős Miklós / Népszabadság

Ezt a fogyasztóvédelmi ellenőrök érkezésére okirattal is igazolniuk kell. Amennyiben nem teszik, vagy illetéktelenül szolgálták ki a vásárlókat vasárnapon, úgy a törvény szerint a kiskereskedők üzletbezárásra számíthatnak. A 2009-ben alapított üzlet 2014 nyarán költözött a mai helyére, a Groupama Arénába, ahol a szurkolók nemcsak a csapatukkal kapcsolatos emléktárgyakat vásárolhatnak, de a vételárból is csapatukat, a Ferencvárosi Torna Clubot támogathatják.

A Fradi Shop a rendelkezésre álló információnk szerint az FTC Zrt. tulajdona, így ha alatta marad is a 200 négyzetméteres határnak, meglehetősen érdekes kérdés, hogy van-e olyan személy a klubnál, aki a tulajdonos közvetlen hozzátartozójának számít. A honlapon az olvasható, hogy az üzlet a tornaklub „égisze alatt működik”, és az FTC cégbírósági mérlegeiben is az olvasható, hogy a zrt. működteti a Fradi Shopot.

A kormánypárti politikusokat, mint Kocsis Mátét és Kubatov Gábort a vezetőségében tudó FTC egyelőre nem válaszolt kérdéseinkre, hogy a Fradi Shop miért tarthat nyitva akkor, amikor mások nem. A Fradi vezetősége lapzártánkig nem adott választ arra a kérdésre: miért gondolják úgy, hogy meccsnapokon nyitva lehet az üzlet?

 

Nyitva tarthat meccs alatt a Fradi Shop

Tegnapi számunkban tévesen állítottuk, hogy a Fradinál úgy érzik, rájuk nem vonatkozik a vasárnapi zárva tartást elrendelő törvény, mert a stadion területén a shop vasárnapi nyitva tartásához törvénymódosításra lenne szükség. A törvény kimondja, hogy sportlétesítményekben, a sportrendezvények idején az üzletek nyitva lehetnek. A tévedésért elnézést kérünk. (B. Z.)

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.