Már távolról is átírható a Főgáz-mérő

A Főgáznál mostantól interneten, telefonon és levélben is elindítható a gázmérő átírási folyamata, nem kell ehhez feltétlenül személyesen megjelenni.

Immáron interneten, telefonon és levélben is lehetővé teszi lakossági fogyasztói számára a mérőátírás elindítását a Főgáz - jelentette be a cég irányítását végző állami ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. A felhasználó személyében történt változásról - például költözés után - a be- és kiköltözőnek egyaránt 15 napon belül értesítenie kell a szolgáltatót. A Főgáz immáron biztosítja, hogy a fogyasztók a mérő átírását az online ügyfélszolgálaton vagy telefonos és írásos csatornákon is el tudják indítani - fogalmaz a közlemény. Az átadó és az átvevő egyaránt elindíthatja a folyamatot: személyesen egyiküknek se kell megjelennie a társaság ügyfélszolgálatán.

Az átírás elindításához a kiköltöző és beköltöző által is aláírt „átadás-átvételi nyilatkozatra" van szükség. Ezt a Főgáz már szkennelt, elektronikus formában is elfogadja. Ezen túl maga az átírás is csupán néhány, akár otthonról is intézhető lépésből áll - írják. A Főgáz ennek kapcsán ajánlja "e-gázszámla"-szolgáltatását is, amin keresztül az ügyfelek interneten a nap 24 órájában intézhetik ügyeiket. Így elektronikusan fizethetik be számláikat, diktálhatják be a fogyasztást, követhetik nyomon adataikat, de akár a diktálást szükségtelenné tévő részszámlázást is igényelhetnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.