Magyar hibrid buszokat exportálnak Floridába

A legnagyobb magyarországi autóbuszgyártó újabb megrendelést kapott az Egyesült Államokból: Broward County tovább bővíti NABI autóbuszflottáját.

Negyvenkilenc darab 40LFW típusú autóbuszt rendelt a NABI-tól az amerikai Broward County közlekedési vállalata, mely tavaly augusztusban bővítette flottáját ötven Magyarországon gyártott járművel, ezzel már közel ezer NABI jármű szolgálja majd a floridai térség utasait. A NABI budapesti gyáregysége az év végéig teljesíti az újabb megbízást, mintegy száz főnek biztosítva megélhetést a válságban lévő magyar autóbusziparban.

A budapesti gyáregységében készülő új autóbuszok dízel, illetve környezetbarát dízel-hibrid hajtáslánccal lesznek felszerelve, és a gyártó olyan modern kényelmi megoldásokkal is ellátja a járműveket, mint például az elektromos hűtésrendszer, a vezeték nélküli internet-hozzáférés, vagy a hordozható számítógépek töltésére alkalmas állomások. A nehéz gazdasági körülmények ellenére az idei év sikeresen alakul a NABI számára. A márciusban bejelentett 150 darabos Los Angeles-i CompuBus megrendelésnek köszönhetően újra bővítette gyártókapacitását a kaposvári üzem, ahol a munkaerő-felvétel egészen júniusig tart.

A NABI húsz év alatt nyolcezer autóbuszt értékesített, és ezzel az ágazat legnagyobb exportőre. Az amerikai piacot célzó folyamatos fejlesztések mellett a NABI a magyar és az európai piacokra is kifejlesztette autóbuszcsaládját: az európai típusbizonyítvánnyal rendelkező Sirius egyedi formaterve és strapabírósága mellett környezetvédelmi szempontból is élen jár: a járműbe szerelt 7 literes dízelmotor az EU5-ös normát túlteljesítő EEV besorolásnak is megfelel adalékanyag nélkül, amely csak várhatóan csak 2013-tól lesz kötelező az Európai Unió területén.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.