Magyar a régió legígéretesebb induló vállalkozása

Egy magyar utazási honlap nyerte a Közép-Kelet-Európa legígéretesebb induló vállalkozása címet az idei Seedcamp versenyen. Az internetes oldal újdonsága abban áll, hogy nem az úticélra kereshetünk rá, hanem az utazás tervezett időpontját megadva válogathatunk az akkor éppen aktuális programajánlatok között.

A Joobili.com nyerte Varsóban a Közép-Kelet-Európa legígéretesebb induló vállalkozása címet. A Joobili.com különlegessége abban áll, hogy az időzítésre teszi a hangsúlyt, míg a többi utazási honlap szolgáltatása inkább az úticélok és a lehetséges programok mentén szerveződik. A honlapon csak meg kell adni a tervezett utazás időpontját és máris dőlnek a programajánlatok.

A Joobili.com 2008-ban egy vállalkozási projektként indult Jared Salter, a Hamu és Gyémánt stratégiai tervezője és Gábor Tamás alapításával. A projekt finanszírozását és kreatív hátterét a Hamu és Gyémánt adta, az induló tőkébe beszállt még Esther Dyson is (Flickr, Dopplr, Technorati, Orbitz).

Az idén harmadszor megrendezett Seedcamp versenyt olyan vezető európai befektetők és vállalkozók szervezik, akiknek korábbi projektjei közt szerepel például a Skype vagy a Bebo is. A Seedcamp célja, hogy kapcsolatot létesítsen az ígéretes európai vállalkozók és a mentorok, illetve az együttműködési hálózatok és a befektetési tőke között.

A győzelem pénznyereménnyel nem jár, de automatikus részvételre jogosít a londoni döntőbe, valamint az elkövetkezendő hónapokban folyamatos segítséget, támogatást, valamint a fejlődés nyomon követését (monitoring) jelenti a Seedcamp részéről. A húsz legjobb közép-kelet-európai induló vállalkozások közül a Joobili.com az egyetlen magyar döntősként nyerte meg a versenyt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.