Elvirától Kenguruig magyar nyelven

Manapság a szobát sem kell elhagyni, ha az ember az utazását szervezi.

A térinformatika bejövetele

Évek óta zsugorodik a magyar térképpiac, jelenleg már csak feleannyi Magyarország- vagy Budapest-atlaszt lehet eladni évente, mint a 90-es évek elején.

Félnek a magyarok a világhálós világjárástól

Utazási kereső szolgáltatást indított nemrégiben a Yahoo Farechase néven. Az internet ma már a magyarok körében is fontos eszköz az utazás megtervezésében és az árvadászatban, de a többség még messze van attól, hogy a világhálón ennél tovább merészkedjen.

Miskolc: multimédiás CD és önálló turisztikai honlap, meg WIFI a belvárosban

Multimédiás turisztikai CD és hasonló témájú önálló portál készült Miskolcról, ezek elérhetőségét elősegítik majd a megyeszékhelyen található érintőképernyős információs tornyok - jelentette be az informatikai fejlesztéseket Fedor Vilmos, Miskolc alpolgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Másfél mázsás memória

Rangja már van, végleges, látogatható bemutatóhelye még nincs 200 tonnányi tudománynak. Az Európában egyedülálló informatikatörténeti gyűjtemény egy volt laktanyaépületben ázik-fázik.

 

Magyar a régió legígéretesebb induló vállalkozása

Egy magyar utazási honlap nyerte a Közép-Kelet-Európa legígéretesebb induló vállalkozása címet az idei Seedcamp versenyen. Az internetes oldal újdonsága abban áll, hogy nem az úticélra kereshetünk rá, hanem az utazás tervezett időpontját megadva válogathatunk az akkor éppen aktuális programajánlatok között.

A Joobili.com nyerte Varsóban a Közép-Kelet-Európa legígéretesebb induló vállalkozása címet. A Joobili.com különlegessége abban áll, hogy az időzítésre teszi a hangsúlyt, míg a többi utazási honlap szolgáltatása inkább az úticélok és a lehetséges programok mentén szerveződik. A honlapon csak meg kell adni a tervezett utazás időpontját és máris dőlnek a programajánlatok.

A Joobili.com 2008-ban egy vállalkozási projektként indult Jared Salter, a Hamu és Gyémánt stratégiai tervezője és Gábor Tamás alapításával. A projekt finanszírozását és kreatív hátterét a Hamu és Gyémánt adta, az induló tőkébe beszállt még Esther Dyson is (Flickr, Dopplr, Technorati, Orbitz).

Az idén harmadszor megrendezett Seedcamp versenyt olyan vezető európai befektetők és vállalkozók szervezik, akiknek korábbi projektjei közt szerepel például a Skype vagy a Bebo is. A Seedcamp célja, hogy kapcsolatot létesítsen az ígéretes európai vállalkozók és a mentorok, illetve az együttműködési hálózatok és a befektetési tőke között.

A győzelem pénznyereménnyel nem jár, de automatikus részvételre jogosít a londoni döntőbe, valamint az elkövetkezendő hónapokban folyamatos segítséget, támogatást, valamint a fejlődés nyomon követését (monitoring) jelenti a Seedcamp részéről. A húsz legjobb közép-kelet-európai induló vállalkozások közül a Joobili.com az egyetlen magyar döntősként nyerte meg a versenyt.

Top cikkek
hirdetés
Érdemes elolvasni
A NOL kiadója a Népszabadság zrt. © Minden jog fenntartva.