M4 félbehagyva: torzók maradnak az Orbán–Simicska háború után

Félbehagyott hidak, befejezetlen felüljárók, látható autópálya-nyomvonal: egy drón segítségével bemutatjuk, hogyan néz ki a félbehagyott M4 autópálya. Megdöbbentő felvételek az Orbán–Simicska háború következményeiről.

Olyat már sok mindenki látszott, hogy néz ki egy építkezés, ahol hirtelen elfogy a pénz és a kivitelezők levonulnak a területről. Az sem szívderítő látvány, ám ritkán gondolunk bele abba, hogy milyen egy autópálya-építés ugyanilyen helyzetben? Most, hogy a kormány nagy dérrel-dúrral leállította az M4 kivitelezését, egy filmstúdió drónos felvételt készített arról, hogy néz ki mindez a gyakorlatban.  

Emlékezetes: a múlt héten arról szóltak a hírek, hogy felmondja az M4-es autópálya Abony–Fegyvernek szakaszának építésére kötött szerződéseit a kormány. Lapunk úgy tudja, hogy a mintegy 110 milliárd forint összértékű beruházás támogatási szerződésének semmissé tételéről szóló határozat tervezete már el is készült. Kormányzati forrásaink szerint az M4-es támogatási szerződésének felmondásáról a hét közepén született döntés a Lázár János vezette Miniszterelnökségen. A kivitelezői szerződések semmissé tétele eldöntött kérdés.

Előbb az unió kifogásaival igyekeztek az illetékesek magyarázni a döntést, majd más szabálytalanságok is felmerültek érvként, ám egyre több jel utal arra, hogy az Orbán Viktor és Simicska Lajos között kialakult konfliktus lehet az oka annak, hogy hirtelen félbe kell hagyni az állami beruházást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.