Lecsapott a NAV, füstölögnek a cigarettacsempészek

Cigarettacsempészeket fogott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A pénzügyőrök két helyszínen összesen 138 millió forint értékben foglalt le cigarettát.

Cigaretta-felderítési rekordot könyvelhettek el tegnap a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai. A röszkei határátkelőhelyen kívánt belépni az országba egy lengyel állampolgár lengyel rendszámú tehergépjárművével. Okmányai szerint a gépkocsi Szerbiából Lengyelországba szállított hőszigetelő panelt. Az ellenőrzést végző pénzügyőr a szállítmány röntgenes vizsgálata mellett döntött. A röntgenkép alapján kiderült, hogy a rakományban található áru nem egynemű, ezért a kiértékelést követően a pénzügyőrök elvégezték a tételes vizsgálatot. Ennek során a szállítmányból több mint 15 ezer karton Tokadero, FM és Yesmoke márkájú magyar adójegy nélküli cigaretta került elő.

A több mint 117 millió forint értékű cigarettát a NAV munkatársai lefoglalták, majd ismeretlen tettes ellen csempészet bűncselekmény, valamint jövedéki törvénysértés elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a pénzügyi nyomozóknál.

Lecsapott a NAV Csarodán is. A kisvárdai pénzügyőrök egy ingatlan területén tartottak jövedéki ellenőrzést. Az  udvaron egy ukrán rendszámú mikrobusz, egy ukrán rendszámú autó, valamint egy magyar rendszámú autó parkolt, amelyeket átvizsgáltak. Az egyik mikrobuszban csaknem 3000 karton ukrán zárjeggyel ellátott Classic Red és Feszt márkájú cigarettára bukkantak, a magyar rendszámú autóban pedig egy karton ukrán eredetű cigaretta volt.

Az ingatlanhoz tartozó garázsban 40 liter benzint találtak a NAV munkatársai. A tulajdonos ennek eredetét semmilyen okmánnyal nem tudta igazolni.

A 21 millió forint értékű cigarettát, a benzint, illetve a járműveket a pénzügyőrök lefoglalták és az ingatlan tulajdonosa ellen jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek a pénzügyi nyomozókhoz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.