Lázár János kitérő válaszai atomügyben

Arra a kérdésre, hogy név szerint kikből áll a paksi bővítést előkészítő bizottság, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt válaszolta, hogy tízből. Arra, hogy milyen ütemterv szerint és hol tart az oroszokkal tervezett újabb megállapodások előkészítése, azt közölte, hogy folyamatban van. Ő kezeli az oroszoknak fizetendő hatezermilliárdunkat.

Kikből, milyen végzettségű tagokból áll és mennyibe kerül a Miniszterelnökség állományába tartozó, a paksi bővítés előkészítéséért felelős, Aszódi Attila vezette kormánybiztosság? – fordult írásbeli kérdéssel Szél Bernadett LMP-társelnök Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterhez. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztertől egyszersmind azt tudakolta az ellenzéki képviselő, hogy milyen ütemterv szerint halad a bővítéssel kapcsolatos hiányzó magyar-orosz megállapodások megvalósítása, hol tart a folyamat, mik a tisztázandó részletkérdések és mikor tervezik az aláírásokat. Minisztertársa helyett előzékenyen szintén Lázár János "válaszolt".

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a kérdésekre kevéssé emlékeztető mondatokat adott be válasz gyanánt. A bővítést előkészítő stábról annyi konkrétumot közölt, hogy az most tíztagú, egyben biztosított afelől, hogy a csapatot takarékosan és megfontoltan építik. A beruházás előkészítése kapcsán közölte: folyamatban van.

Emlékeztetőül: Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin év eleji megállapodása nyomán a paksi blokkok tervezett bővítéséért cserébe a magyar adófizetők az elkövetkező évtizedekben több mint hatezermilliárd forintot fizetnek majd ki az orosz állam számára. Ennek előkészítése Lázár Jánoshoz tartozik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.