Landolt a Qatar Airways első járata Budapesten

Rendszeres teherszállító járatot indított a dohai székhelyű Qatar Airways Cargo Budapestre, amely heti két alkalommal - csütörtökön és vasárnap - köti össze a kelet-közép-európai régiót és Katar fővárosát, az első járat csütörtökön délután 4 órakor szállt le Budapesten - közölte a Budapest Airport (BA) Zrt.

A vadonatúj Airbus A330-200F típusú repülőgép egyszerre 62-68 tonnányi teherárut szállíthat. A gép Budapestről Prágába repül, majd innen tér vissza Dohába. 

A Magyarország és Katar közötti közvetlen légi híd fontos kereskedelmi kapcsolat Kelet-Közép-Európa térsége és a Perzsa-öböl között, illetve Dohán keresztül, a Qatar Airways kiterjedt járathálózatán akár Délkelet-Ázsia vagy Ausztrália irányába is. A légi teheráru járatok beindítása lehetőséget jelent Magyarország és a régió iparának és külkereskedelmi forgalmának, hiszen könnyebben és gyorsabban szállíthatnak a világ legnagyobb ütemben fejlődő térségeibe - írták a közleményben.

A Qatar Cargo korábban, 2012-13-ban már repült Budapestre, akkor is heti két járatot teljesített, a teherszállítás újraindítását az idén január végén jelentették be.

A Budapest Airport 2015-ben összesen 5800 cargo járatot fogadott és indított, összesen 91 500 tonnányi áruval, 6,4 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A Budapest Airport cargo-forgalmának jelentős részét a dinamikusan fejlődő, export-orientált magyar elektronikai-, finommechanikai-, autóipari-, gyógyszerészeti és biotechnológiai vállalatok termékei adják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.