Már négyszáz feljelentés a Kun-Mediátor ellen

Mintegy négyszáz feljelentés érkezett a Kun-Mediátor-üggyel kapcsolatban eddig a nyomozás során, de ez a szám folyamatosan növekszik – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Szabó Zoltán elmondta: a vállalkozás felelős vezetőjének jelenlegi tartózkodási helye a nyomozó hatóság előtt nem ismert, továbbra is körözik.

A Kun-Mediátor több károsultját képviselő ügyvéd, Dobrossy István szerint több házkutatást tartottak a nyomozók az ügyben. Közölte: Dobrai Sándorné, a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. körözés alatt álló ügyvezetője hollétéről neki sincs tudomása, s az sem ismert, hol tartózkodik Kemecsi László résztulajdonos, Dobrai Sándorné veje. Kemecsi László korábban vallomást tett, és azt ígérte, igyekszik segíteni abban, hogy a több száz károsult visszakapja a pénzét – emlékeztetett Dobrossy István.

A rendőrség április 14-én este tette közzé, hogy sikkasztás miatt nyomozást indított, miután a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá „befektetésükhöz”. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a kft.-nél, amely nem rendelkezett pénzügyi szolgáltatói engedéllyel, s betétgyűjtésre sem volt hatósági jóváhagyása. Miközben a becslések szerint öt- és húszmilliárd forint közé tehető a kárérték, a cég alaptőkéje meglehetősen alacsony összeg, hetvenmillió forint volt. Ami nem csoda, hiszen a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. hivatalosan fő tevékenységként utazási irodaként működött, utazásközvetítéssel foglalkozott, egyedül a pénzváltásra volt engedélye.

Az MNB jogosulatlan pénzügyi szolgáltatás gyanújával piacfelügyeleti vizsgálatot indított a cégnél. A cég utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységre vonatkozó engedélyét visszavonta a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal.

A cég körözött vezetőjének, ahogy a városban mindenki ismerte, Marcsikának önkormányzati tisztsége is volt. Az asszony négy éven keresztül az önkormányzat idegenforgalmi és külkapcsolati bizottságának volt a külsős tagja, amikor Fazekas Sándor volt a város polgármestere.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.