Külföldön terjeszkedik az iwiw alapítója

Európai hódításra készül az iwiw egykori alapítója. A Virgo Systems a magyar informatikai fejlesztések nemzetközi elterjesztéséhez megszerezte a Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA) támogatását.

Virgo International néven Balatonfüreden hívta életre a nemzetközi informatikai piacra készülő céget a Virgo Systems. A társaság közleménye szerint saját forrásai és az SZTA pályázatán elnyert 150 millió forint uniós támogatás felhasználásával megalapított vállalkozás első lépésben az Európai Unió piacán kamatoztatná a magyarországi IT-szektor fejlesztéseit.

A Virgo nem ismeretlen a nemzetközi informatikai piacon. Az ezredfordulón óta működő, hazánkban az iwiw bevezetésével ismerté vált cég Ausztriában, Svájcban, Svédországban és a Dubaiban már bizonyított megoldásaival. A 2014-ben 660 millió, tavaly csaknem egymilliárd forint árbevételt produkáló vállalkozás bevételeinek mintegy tíz százalékát a külföldi megrendelések adják.

Az elsősorban közösségi informatikai megoldások fejlesztésében tapasztalatokat szerző Virgo, a Balatonfüreden munkahelyeket teremtő új érdekeltsége révén elsősorban az európai piaci jelenlétét erősítené. A budapesti belvárosi lakásból tizenöt éve elindított, holdingszerűen működő cégcsoport ma már több mint száz szakembernek ad munkát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.