Közlekedési klaszter alakult Tatabányán

Közlekedési és járműipari klasztert hozott létre öt vállalkozás és egy felsőoktatási intézmény Tatabányán a Vértes Volán Zrt. kezdeményezésére.

A régió személyszállítási ágazatában érdekelt cégeinek, szervezeteinek önkéntes együttműködésével a versenyképesség javítását, a korszerű közlekedésfejlesztési megoldások meghonosítását, a szakmai információáramlást és az ésszerű ágazati munkamegosztást kívánják elérni.

Hozzátette: a Public Transport Közlekedési és Járműipari Klaszter alapító tagjai a Volán mellett tatabányai, dorogi és komáromi közösségi közlekedéssel foglalkozó vállalkozások, valamint a győri Széchenyi István Egyetem. Ez utóbbi részvétele lehetővé teszi az egyetemi kutatások eredményeinek gyakorlati hasznosítását, például a helyi menetrendek kialakításakor. Intenzívebbé válhat a felső-, és középfokú oktatási intézmények kapcsolata, segítve ezzel a szakemberek továbbképzését is.

Az oktatóhelyek ráadásul közvetlen információkhoz juthatnak az aktuális munkaerőpiaci elvárásokkal kapcsolatban - hangsúlyozta Pruzsina Alice. Mint mondta, a partnerek uniós pályázati pénzek bevonásával szeretnék fejleszteni a megyei, illetve regionális közösségi közlekedést, amire klaszterként több lehetőségük nyílik.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.