Közgépes megbízás az MVM-leánynak

Egy olyan konzorcium, amelyben a Fideszhez közel állónak tartott Közgép is részt vesz, hatmilliárdos megbízást adott az állami Magyar Villamos Művek leányvállalatának részvételével pályázó csoport számára vasúti felsővezeték-építésre.

A Közgép-Swietelsky-Szentesi Vasútépítő konzorciuma 2011 májusában nyerte el a MÁV-tól a Szajol–Kisújszállás és Kisújszállás–Püspökladány vasúti vonalszakaszok felújítási munkálatait – közli honlapján az állami Magyar Villamos Művek (MVM) vezetéképítéssel foglalkozó leányvállalata, az Ovit.

Az MTI-nek küldött közleményük szerint a cégszövetség által a vasútifelsővezeték-építésre kiírt pályázaton az Ovit, Vasútvill Kft. és BSS 2000 Kft. alkotta konzorcium nyert. A munkák ellenértéke hatmilliárd forint, amelyből idén 2 milliárd folyhat be.

A közlemény példákkal utal arra, hogy az Ovit az elmúlt évtizedekben számos hasonló munkálatot végzett el.

Mindemellett megjegyzendő, hogy a Közgépet a kormánypárthoz közel álló csoportként tartják számon. A jelentős állami megbízásokhoz jutó építőipari vállalat elnöke a Fidesz mögötti gazdasági hátország egyik vezéralakjának tartott Nyerges Zsolt szolnoki ügyvéd. Az MVM első embere, Baji Csaba a kormányváltás előtt a korábban Nyerges Zsolt, ma a Közgép által tulajdonolt E-OS nevű energiakereskedő társaságot vezette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.