Kötélbarátság köti össze Orbánt és Garancsit

Egy közös ausztriai túrán került "kötélbarátságba" Orbán Viktorral a cégfelvásárlási lázban égő Garancsi István. Attól még, hogy sokszor együtt látni őket a Videoton VIP-páholyában, üzleti kapcsolatban nem állnak, csak egy lakást ad bérbe a kormányfő fiának. Minden cégügylet egyedi, általában a bent lévők hívják. Így a plakátpiachoz se ért.

Garancsi István, miután 2007-ben megvette a Videoton fociklubot, egy általa szervezett ausztriai kiránduláson került közelebbi kapcsolatba Orbán Viktor kormányfővel és feleségével - idézi a mostanság egyre sikeresebb, a parlament döntései által kivételesen szerencsésnek mondható vállalkozó Figyelőnek adott nyilatkozatát a Hvg.hu. A túrára, amelyen egy barátja mellett Hernádi Zsolt Mol-vezér is elkísérte a miniszterelnököt és nejét, az összekötött hegymászók egymásra utaltsága volt jellemző. Ennek révén pedig ő és a kormányfő között "kötélbarátság" jött létre. Bár előtte és azóta is gyakran ültek együtt a Videoton díszpáholyában, ott se üzlet, se politika, se tárgyalás nem jöhet szóba. Így határozottan cáfolta, hogy üzleti kapcsolatban állna Orbán Viktorral. Azt szintén elismerte, hogy egyik lakását a kormányfő fia bérli, illetve az Orbán Viktor vezette felcsúti fociakadémia és a Videoton FC között létezik megállapodás. (Korábbi hírek szerint a Garancsi-tulajdonú hitelintézet is hitelezte a felcsúti fociberuházásokat.)

Az MVM-mel zavaros gázvásárlási ügyletekbe keveredő MET kapcsán leszögezte, hogy amikor ezek a megállapodások létrejöttek, még nem volt a MET résztulajdonosa. A cég tizedét azért vásárolta meg, mert a másik résztulajdonosnak nem volt elég pénze és ezért társnak hívta.

A Market Építőt pedig azért vette meg, mert az építőipari társaság egyik résztulajdonosa, Scheer Sándor nézeteltérésbe keveredett a fő tulajdonossal, a Wallisból ismert Veres Tiborral. Az Esma plakátcéget pedig "a menedzsment hozta neki", nem ismeri ezt a piacot. Mint emlékezetes, a parlament négy éve betiltotta a reklámok oszlopokra helyezését, amit az akkor egy baloldalinak vállalkozóhoz sorolt Esma végzett az országban. Miután ez év áprilisában Garancsi István kivásárolta az akkori tulajdonosokat a cégből, a parlament néhány hét múlva kezdeményezte a tilalom feloldását. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter ezt lényegében azzal magyarázta, hogy nőtt a balesetek száma, ami számára azt bizonyítja, hogy nem jött be az ötlet, és ezt pont most ismerték fel. Garancsi ennek kapcsán annyit jegyzett meg, hogy a szabályt még nem fogadták el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.