Kormány tervez, a Coca-Cola vizsgál - de tuti nem boldogok

Az új szabályozás értelmében a cégeknek március 31-ig kell eldönteniük, hogy regisztrálják-e automatáikat, azaz akarják-e azokat a jövőben is működtetni, vagy sem.

– Helyes iránynak gondoljuk az automatás szektor nagyobb átláthatóságát célzó kormányzati törekvéseket, cégünk a jövőben is működtetni fogja automatáit Magyarországon. Az új jogszabály várható piaci hatásait azonban még elemzi cégünk – mondta Mucska Péter, a Coca-Cola HBC Magyarország vállalati kapcsolatok vezetője az Index.hu-nak. A társaság képviselője arra válaszolt, hogy a Coca-Cola automataüzemeltetéssel foglalkozó cége, a Vendit hogyan fog reagálni a NAV új rendeletére, ami az elektronikus kasszákhoz hasonlóan összekötné az automatákat saját szervereivel. Nem meglepetés: ez kiadásokat okoz a cégeknek.

A rendelet értelmében a cégeknek automatánként 30 ezer forint regisztrációs díjat kell befizetniük a NAV-nak, amit a Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása alapján bele lehet majd számítani az adatszolgáltató egység árába. Az online egységnek pedig biztosan lesz havi adatszolgáltatási díja a jelenlegi pénztárgépekhez hasonlóan.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.