Milliárdos felújítás után költözhet a közműhivatal

Egy nagyobb és a politikai központokhoz közelebb fekvő belvárosi irodakomplexumba költözött a közműhivatal.

A II. János Pál pápa térről a Bajcsy-Zsilinszky út 52. szám alatti irodaházba költözött a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) - világít rá a hatóság hivatalos iratain megváltozott cím. A Bajcsy-Zsilinszky úttól a Vadász utcáig terjedő, korábban az Allianznak helyet biztosító irodakomplexumot az állami Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) 2012-ben vásárolta 1,8 milliárd forintért. Azóta többek között a Miniszterelnökség Nemzetstratégiai Kutatóintézetének adott otthont.

A napi.hu tavalyi tudósítása szerint az MNV 1,3 milliárd forintos meghívásos pályázata révén a West Hungária Bau Kft. és az EB Hungary Invest Kft. kifejezetten a MEKH számára végzett a komplexumot A kategóriássá alakító belső felújítási munkálatokat. Így jelenleg már információink szerint kizárólag a MEKH gárdája foglalja el a teljes épületet.

A költözés oka részint a helyszűke volt: mivel az egykori energiahivatal tevékenysége az elmúlt évek során több közmű felügyeletével bővült, a vízügy egy, a II. János Pál pápa téri székház közelében bérelt épületbe szorult. Másrészt az új székhely kétségtelenül hamarabb elérhető a belvárosi politikai központokból. A szintén állami tulajdonú eddigi irodaházba értesülésünk szerint bírósági szervek költözhetnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.