Kocsis Máté drogteszt után: lakásadó a látomás

A kötelező drogteszt Kocsis Máténak nem elég, a Fidesz polgármesterként is jeleskedő frakcióvezető-helyettese lakásadót vet ki a nyolcadik kerületben.

A kellemetlen újévi meglepetésről a hvg.hu számolt be. Írásuk szerint a Kocsis Máté irányítása alatt álló kerületben új helyi adót vezet be a fideszes önkormányzat. A kiadott lakások után 2015. január 1-től évi 28 140 forintot kell fizetnie a bérbe adónak. Mindez az önkormányzat hirdetményéből derült ki.

A díj egységes, egy 300 négyzetméteres lakásra éppúgy, mint egy kis szobára. Az adót a tulajdonosnak kell bevallania az önkormányzatnak.

Nem vonatkozik az adó azokra a helyi lakosokra, akik, a Józsefvárosban bejelentett lakcímmel rendelkeznek, és azokra sem, akik nyolcadik kerületi önkormányzati bérlakásban élnek, illetve ha valaki cégtől bérli a lakását és oda be is van jelentve, szintén mentesül a fizetés alól. A bevallásra kötelezetteknek január 15-ig kell bevallaniuk az adót, a változásokról 15 napos határidőn belül kell értesíteni az önkormányzatot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.