Kobayashi Ken-Ichirót elismerte a MÁV

Tiszteletbeli vasutas lett Kobayashi Ken-Ichiro. A karmester a Zeneakadémián megkapta a Vasútért kitüntetést. Az elismerést Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója adta át.

Legmagasabb kitüntetésének odaítélésével a nemzeti vasút Kobayashi Ken-Ichiro negyvenéves munkáját ismerte el. A japán karmester 1974-ben a MÁV Szimfonikus Zenekart vezényelve nyerte meg a Magyar Televízió I. Nemzetközi Karmesterversenyét, amit azóta számtalan itthoni és külföldi közös fellépés követett. A zenekar életében meghatározó szerepe van a karmesterrel való kiváló kapcsolatnak.

A MÁV közleménye szerint Kobayashi Ken-Ichiro 2014 tavaszán nagyszabású koncertsorozattal ünnepelte az 1974-es, az MTV I. Nemzetközi Karmesterversenyén aratott győzelmének 40. évfordulóját. Nem több mint három hét alatt hét koncertet adott hazánkban a dirigens a legnevesebb magyar komolyzenei együttesek részvételével. A sorozat gálakoncertjén, csütörtök este a MÁV Szimfonikus Zenekart vezényelte, a Zeneakadémián.

A MÁV Szimfonikus Zenekarral való 40 éves aktív kapcsolat nagyon sokat jelent a zenekar számára, a közös munka jegyében a MÁV Zrt. a magas rangú Vasútért kitüntetéssel tiszteleg a mester munkássága előtt.

Dávid Ilona a kitüntetés átadásakor hangsúlyozta: „Ezen elismeréssel nagyrabecsülésünket fejezzük ki a vasútügy szolgálatában, érdekeinek előmozdításában kifejtett tevékenységéért. A MÁV nevében köszönöm az eddigi együttműködést – és remélem, hogy számos újabb közös sikerben lesz részünk!"

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.