galéria megtekintése

Kitüntetik a trafikbotrány fideszes főszereplőjét

22 komment


Ungár Tamás

A trafikbotrányról elhíresült szekszárdi parlamenti képviselőt, Horváth Istvánt szeptember 1-jén Tolna Megyéért kitüntetéssel tisztelik meg – tudta meg a Népszabadság.

A díj odaítéléséről pénteken szavazott a megye közgyűlése, ahogy az személyi kérdésekben szokás: zárt ülésen. Információnk szerint a 13 tagú közgyűlés kilencfős kormánypárti többsége szavazta meg Horváth kitüntetését.

Horváth István. Kitüntetett figyelem
Horváth István. Kitüntetett figyelem
Mártonfai Dénes

A döntés – ha addig vissza nem vonják – bizonyára megosztó lesz, sőt, lehet, hogy sokakat fel is háborít. 2013 óta ismerjük azt a hangfelvételt, amin Horváth szekszárdi polgármesterként elmondja kormánypárti társainak, hogy ki kapjon a városában trafikot s ki nem. Bár a politikus utóbb azt állította, hogy a felvétel csak egy semmiről nem döntő megbeszélést rögzített, ettől még a dohányboltpályázatokról ítélkező zsűri ugyanúgy határozott, mint ahogy azt a polgármester javasolta.

 

Idén előkerült egy másik hangfelvétel is, amin arról beszélgettek Szekszárd fideszes képviselői, hogy a város egyik óvodájának uniós támogatásból megvalósított bővítését szándékosan túlárazzák majd, mert így mindenki jól jár. Ennek a beszélgetésnek is résztvevője volt Horváth, aki csapatával együtt elfogadta a túlárazás törvénysértő gyakorlatát.

A Tolna Megyéért kitüntetésről 1993-ban hozott rendeletet a megyei közgyűlés. A díjat az kaphatja meg, aki „Tolna megye felvirágoztatásáért végez országos vagy nemzetközi figyelmet érdemlő társadalmi tevékenységet". Horváth neve a trafikbotrány idején annyiban valóban nemzetközi figyelmet kapott, hogy külföldi lapok is megemlítették a skandalumot.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.