Király visszaszólt Matolcsynak: szakmai vitát szeretne

Sületlenségekre nem kívánok reagálni - így kommentálta Király Júlia, hogy a Magyar Narancsban megfogalmazott kritikáira válaszul hiteltelen bankárnak nevezte az MNB.

„Illusztris személyiségek közé kerültem” – jegyezte meg Király Júlia a Magyar Narancsnak reagálva az őt a jegybank részéről ért vádakra. A jegybank volt alelnöke szakmai elégedettségének adott hangot, amiért az MNB Kopits György és Olli Rehn után az ő tevékenységét is figyelemre érdemesnek találta és külön közleményben elemezte.

Mint megírtuk, a jegybank csütörtökön éles hangú közleményben bírálta Király Júliát, hiteltelen bankárnak nevezve őt. A volt alelnök a Magyar Narancs e heti számának nyilatkozva bírálta az MNB hitelprogramját, megkérdőjelezhetőnek mondva annak szakmai alátámasztottságát. A jegybank a válaszközleményben a szakmai kritikákra nem reagált, ám Király korábbi alelnöki tevékenységét krizálta és megjegyezte, hogy a volt alelnök a K&H Bankot tulajdonló KBC igazgatósági tagja, így a banknak nyilvánvalóvá kell tennie, mi az álláspontja a programmal kapcsolatban.

Király Júlia reakciójában hangsúlyozta, hogy az interjút – miként korábbi nyilatkozatait is – nem a KBC igazgatósági tagjaként tette. Közölte azt is: szakmai vitát szívesen folytat, de közgazdasági sületlenségekre nem kíván reagálni.   

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.