Kínában dupláz a BMW

Második összeszerelő üzemét avatta a BMW Kínában, az északkeleti Senjang (Shenyang) városban, s ezzel éves termelői kapacitását 200 ezer darabra növelte a világ legnagyobb autópiacán.

Norbert Reithofer, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke az ünnepélyes avatáson elmondta, „Németország és az USA mellett Kína a konszern legfontosabb piaca, mely további növekedési tartalékokat jelent a prémium kategóriában”, és hogy „a beruházást a további bővülésre alapozzák.”

A kínai BMW-telephelyek képesek rugalmasan alkalmazkodni a piaci igényekhez, és akár évi 400 ezerre növelhetik termelésüket. A másfél milliárd eurós beruházással felépített gyár a német cég másik senjangi üzemével 2013 végére éri el a 200 ezres darabszámot, amit a kínai partnerrel közös további 500 millió eurós beruházással már középtávon összesen 300 ezerre kívánnak bővíteni.

A BMW–Brillance kínai vegyesvállalat 2003-tól gyárt 3-as és 5-ös modelleket a kínai piacra. A második üzem megépítését 2009-ben jelentették be, ebben gyártják majd a BMW legkisebb sportterepjáróját, az X1-est és a hosszított tengelytávú 3-as limuzinokat. Az új üzem avatásával egy időben egy harmadik senjangi telephelyen megkezdték a 2 literes, négyhengeres benzinmotorok gyártását is, ezekből évente 200 ezer készül. A beruházások első lépcsőben kétezer, hosszabb távon ötszáz további munkahelyet teremtenek, ami azt jelenti, hogy a BMW tízezernél több embert foglalkoztat közvetlenül.

 

 

BMW gyáravató ceremónia Senjangban
BMW gyáravató ceremónia Senjangban
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.