Kétszáz új munkahely Pécsen

A világ egyik legnagyobb dohányvállalata, a londoni székhelyű British American Tobacco csoport hárommilliárd forintos beruházással 200 új munkahelyet hoz létre és jelentősen bővíti kapacitásait Pécsett, írja a Bama.hu.

A dohányipari multi európai gyártókapacitásainak legutóbbi felülvizsgálata alkalmával született a döntés: a BAT bezárja egyik legnagyobb, németországi gyárát, annak termelését pedig több európai termelő egységben osztja fel. E döntésnek nyertese lett a pécsi gyár, amely a tervek szerint jelentős mértékben részesül a bayreuthi gyár eddigi megrendeléseiből.

– A német üzemben az elmúlt hétvégén jelentették be a döntést, így mi most léphettünk a nyilvánosság elé a számunkra kedvező hírrel – mondta a Bama.hu kérdésére válaszolva dr. Tóth Attila, a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. szabályozási és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója. – Mindez azt jelenti, hogy cégünk három lépcsőben végrehajtva fokozatosan veszi át a bayreuthi gyár termelésének egy részét, ami mintegy 150–200 új munkahelyet teremt pécsi gyárainkban.
A várhatóan az év második felében induló hárommilliárdos projekt keretében az év végére a jelenleg használt német gépek mellé újak is érkeznek majd Pécsre, és az előkészítéssel párhuzamosan megkezdődik a létszámigény feltöltése is.

Tóth Attila elmondta, hogy elsősorban a termelésben résztvevő operátorokra, gépmesterekre lesz szüksége a vállalatnak. Ahogy már az elmúlt időszakban is, a kiválasztásnál előnyt jelent majd a műszaki végzettség, illetőleg beállítottság, de a jelentkezők mindenképpen számíthatnak arra, hogy a BAT saját képzőprogramja keretében sajátítják majd el a szükséges ismereteket.

A tervezett beruházásnak köszönhetően a BAT pécsi gyárában 2018-ra 750-800-an dolgoznak majd.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.