Késve fizet a a tejeseknek a Minna?

A tejtermelők bejelentései szerint a törvényben előírt 30 napnál később fizet a Minna - állítja a terméktanács. A Minna termékei a legolcsóbban kínált hazai tejek közé tartoznak a piacon.

Termelői bejelentések alapján a Tej Terméktanács megállapította, hogy a miskolci Minna Tejipari Zrt. a törvényben előírt 30 napos fizetési határidőt több esetben megszegte, a megállapodásokat egyoldalúan módosította, és ezzel komoly károkat okozott a tejtermelőknek.

Ezt a terméktanács hétfőn közleményben tudatta az MTI-vel, hozzátéve: a szakmai szervezet a Minna Tejipari Zrt. magatartását elítéli. A szakmai szervezet aláhúzza: a több mint másfél éve tartó tejpiaci recesszió, a nem kielégítő uniós és nemzeti intézkedések mellett nehezíti az ágazat szereplőinek helyzetét, hogy a magyar belső piacon is van olyan szereplő, amely üzletpolitikájával zavarokat okoz.

Bakos Erzsébet, a terméktanács szakmai koordinátora közölte: a Tej Terméktanácsnak szankcionálási lehetősége nincs az ügyben, de a Minna Tejipari Zrt. nem is tagja a szakmai szervezetnek.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.