Később kameráz a MÁV

Elhalasztotta a vasúti útátjárók bekamerázását a MÁV. A társaság a vártnál költségesebb ajánlatokat kapott.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelentek szerint, a MÁV 99 vasúti-közúti kereszteződésben kívánt kamerákat telepíteni. A nyílt közbeszerzésre érkezett három ajánlat közül azonban a legelőnyösebb is közel háromszorosa volt a rendelkezésre álló összegnek, így a tender eredménytelen lett.

A vasúttársaság a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretében, a "MÁV Zrt. közlekedésbiztonsági projektjei" címmel írt ki pályázatot. A kamerával felszerelt vasúti átjárók az ország egész területén megtalálhatók lettek volna.

Az ajánlattevők voltak: a Dunántúli-Metalelektro Konzorcium, amelynek tagjai a Dunántúli Távközlési és Biztosítóberendezési Építő Kft., valamint a Metalelektro Méréstechnikai Kft. voltak. A magát egyszerűen Konzorciumnak nevező három cég, a Senit Kft., a Rail Safe Kft., valamint a Vágány-Szerviz Kft.; és egyedüli ajánlattevőként a Termini-Rail Kft.

A közbeszerzési eljárás azért lett eredménytelen, mert az ajánlatkérő mindössze 202 millió forinttal rendelkezett, ezzel szemben az összességében legelőnyösebb ajánlat - ez a Dunántúli-Metalelektro Konzorciumé - nettó 598 millió forint volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.