Késik az MVM az új állami mobilhálózattal

Tovább csúszik az állami MVM Net Zrt. 450 MHz-es mobilhálózat megvalósítása, amely 13 milliárd forintból tenné lehetővé például a mérőórák kommunikációját. Az állami MVM Magyar Villamos Művek leányvállalatának egyik legnagyobb beruházása a legnagyobb fejtörést okozza a nemrég kinevezett új vezérigazgatónak, Krénusz Kornélnak. A projekt ugyanis nemcsak késik, de megtérülése a szakértők szerint bizonytalan.

Tavasszal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 12 millió forintra büntette a céget, mert nem teljesítette a hatósági szerződésben foglaltakat: 2014 végére az egy számjegyű utak mentén, illetve 9 nagyvárosban már működnie kellett volna a rendszernek. Határozatban kötelezték az MVM Net-et, hogy június 30-ig biztosítson adatátviteli kapacitást ez említett helyeken.

Mivel ennek megvalósulásáról nincs hivatalos információ, arról kérdeztük a médiahatóságot, teljesítette-e az MVM Net a határozatban foglaltakat. Válaszukból kiderült: a teljesítésről a cég beszámolót készít, amelyet a hatóság majd megvizsgál. Kérdeztük az állami céget is, de nem érkezett válasz. Információink szerint a hálózatból néhány tesztállomás van csupán, s az sem egyértelmű, választott-e szállítót az állami cég. Így kérdés, hogy a tesztrendszereket elfogadja-e a hatóság. A negyedik – állami – mobilrendszert eredetileg tízmilliárd forintból tervezték megvalósítani, majd ez a technológiaváltás miatt 13 milliárdra nőtt, ma már 18 milliárdos beruházásról hallani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.