Keresik a Prezi utáni magyar sikereket

Még két napig lehet jelentkezni az Imagine Cup Academy-re, amely egy fiataloknak segít a fejlesztéseik piacra vitelében. A mini inkubációs program tavalyi legjobbja, a szegedi TEP harmincezer dollárt és rengeteg szakmai támogatást nyert.
December 14.-ig jelentkezhetnek egyetemista fejlesztő csapatok a januárban induló Imagine Cup Academy startup-képző programra, amely abban segít, hogy a jó ötletekből sikeres céget építsenek a fiatalok. Mivel a tavalyi programból kikerült egyik csapat, a szegedi TEP júliusban, az Imagine Cup globális döntőjében sikert sikerre halmozott, a program képzési szakasza idén kibővül. Több csapat vehet részt azon és fejlesztik a képzési tematikát is: a valós üzleti életben használható tudást nyújt a legjobb csapatoknak. Mindez jól illeszkedik a hazai startup támogató ökoszisztémába, a tavalyi különdijas TEP is egy úgynevezett hackathonon, azaz egy speciális ötletgyárban állt össze.

- A Microsoft a tehetségre, a kreativitásra Magyarország egyik legfontosabb erőforrásaként tekint. Az idei képzési szakaszban és a helyi döntőben is azon leszünk, hogy minél több magyar fiatalt segítsünk ötleteik megvalósításában – mondta Grósz Judit, a globális versenyt szervező Microsoft hazai leányának Fejlesztési és platform üzletág vezetője. – Nem csak abban segít a program a fiataloknak, hogyan hozzanak létre egy jó ötletből egy valódi, működőképes vállalkozást, hanem abban is, hogy a kész terméket hogyan fejlesszék tovább a legmodernebb technológiák segítségével – tette hozzá Grósz Judit.

Hozzátette: idén először rendezték meg a globális fejlesztői versennyel együtt ezt a képzési programot, s az idei tapasztalatok alapján fejlesztik tovább jövőre: több fiatal fejlesztői csapatnak lesz lehetősége részt venni abban, s olyan tudást adnak át nekik, amelyek a tapasztalatok alapján hiányosságnak számítanak. Ilyen az üzleti tervezés, a marketing és a prezentációs képesség, vagyis, hogy meg tudják ítélni, hogy az ötletükre valós kereslet van-e, illetve annak hasznosságáról meg tudják győzni a befektetőket.

A 2015-ös képzési program az Imagine Cup magyarországi döntőjével zárul, amelynek győztese képviselheti Magyarországot a verseny regionális döntőjében, ahonnan a legjobb hat csapat fog részt venni a globális megmérettetésen, amelyet jövő júliusban rendeznek Redmondban.
A tavalyi magyar győztes csapat a globális döntőben az Innováció kategória második helyezése mellett az AppCampus különdíját is elnyerte, amely összesen harmincezer dollárt és rengeteg szakmai támogatást jelentett a fiataloknak. Ezen kívül a Traction Tribe kockázati tőkealap is érdemesnek tartotta a csapatot a befektetésre. Fejlesztésük egy mobiltelefonon nevelt virtuális állatka, amely valós sportteljesítményre ösztönzi a felhasználót, így járul hozzá egészsége megóvásához.

- Az Imagine Cupon rengeteg értékes nemzetközi kapcsolatot tudtunk építeni. A visszajelzések inspiráltak bennünket, és azok alapján dolgoztuk át a koncepciót – mondta Boros Ákos, a TEP ügyvezetője.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.