Kaszált a CBA-exvezér

Futott a szekér tavaly a CBA-alapító és -vezér, a központi CBA-cég elnöki posztjáról év végén lemondott Baldauf ­László két vállalkozása alatt is. Ezek már leadták a 2015-ös gazdálkodásukról tanúskodó beszámolót.

A budai Várban is bolttal rendelkező, emellett éttermet, cukrászdát és kávézót is üzemeltető CBA-Budavár Kft. tavaly bő 2,3 milliárd forintos forgalmat ért el, s ez alig marad ugyan el a megelőző évitől, adózott eredménye rekordot döntött a cég történetében: 185 millióra nőtt (2011-ben még alig kilencmilliós volt az adózott profit). Ebben a vállalatban Baldauf László idén márciusig személyesen, azóta egy másik cégén keresztül tulajdonos, társa az Opten adatai szerint Féniász Péter. A tulajdonosok egyébként alig hagynak benn valami profitot a cégben, 185 millió forintnyi osztalékról határoztak – csakúgy, mint egy éve: akkor is kivettek 140 millió forintot.

Szépen termel a CBA Arany-Herceg Kft. is. Ennek a tulajdonosai között is ott találjuk a Baldauf László érdekeltségének számító CBA-Baldauf Invest Kft.-t, Féniászt és a Lázár fivérek tulajdonában álló Lázár-Holding Kft.-t. A CBA Arany-Herceg Kft. árbevétele az elmúlt négy évben 700 millió forint körül alakult, tavaly közel 750 milliós volt a forgalom. Ebből 67 millió forint adózott eredmény meg is maradt. A tulajdonosok 135 millió forintot osztalékként ki is vesznek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.