Kaposvárra menekül a gumiüzem

Egyre abszurdabb fordulatokat vesz a Százhalombattáról tiltakozás hatására Kaposvárra menekült gumifeldolgozó ügye: bár konkrét helyszín még nincs, ígérvény már van a kiemelt állami beruházás elnyerésére, és egy jelentős Eximbank-hitelre is.

Lapunk információi szerint a kaposvári önkormányzat rendkívüli közgyűlése tegnap megszavazta, hogy a település helyet biztosítson az üzem számára. Kizárólag a kormánypárt támogatta a javaslatot, az ellenzék egységesen elutasította, ám jelen állás szerint mégis Kaposvárra kerülhet a létesítmény, aminek indokoltsága és technológiája is aggályos.

A pirolízist Illés Zoltán, az Orbán-kormány korábbi környezetügyi államtitkára szerint sehol Európában nem sikerült eddig gazdaságosan üzemeltetni a környezetvédelmi előírások maradéktalan betartása mellett, ráadásul Magyarországon az összes képződő gumihulladék mintegy 120 százalékára van már feldolgozókapacitás.

Pintér Attila, az MSZP kaposvári önkormányzati képviselője lapunknak elmondta: érthetetlen a sietség – a beruházás előkészítő dokumentumainak átnézésére a döntés előtt csupán egy napot kaptak –, és az is, hogy a kifogások, a megválaszolatlan kérdések ellenére miért szorgalmazza a fideszes többség a környezeti kockázatot jelentő létesítmény befogadását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.