Jött a tavasz, jött a NAV

Egy nagyszabású ellenőrzés során több mint nyolcezer üzletet ellenőriztek a hivatal dolgozói. Csaknem minden második vállalkozásnál volt valami probléma, ezekért összesen 250 millió forint bírságot szabtak ki.    

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a melegebb idő beköszöntével többek között főleg a szépészeti szolgáltatókat, a zöldség- és gyümölcskereskedőket, vendéglátósokat, szálláshely-szolgáltatókat, autómosókat és gumiszervizeket, virág-és ajándéküzleteket és ruhatisztítókat vizsgálta. Hatvan üzletet kellett 12 napra bezárni, három esetben pedig az ezt helyettesítő bírságot szabtak ki. A hivatal egyébként saját magának adta a füleseket, tehát saját információi alapján választották ki, hogy kiket ellenőriztek – írja a Privátbankár.

A vizsgálat tárgya legfőképp az volt, hogy kapnak-e szabályos bizonylatot, be vannak-e jelentve az alkalmazottak, megfelelően használják-e az online pénztárgépeket, valamint minden rendben van-e az áruk eredetével. Egy távol-keleti termékeket áruló üzletet 12 napra bezártak, mert nem használta az online pénztárgépet, és bizonylatot sem adott a próbavásárláskor. A zöldség-és gyümölcskereskedések többsége ugyanakkor a tapasztalatok alapján szabályosan működik.

Az ellenőrök egyébként éjszaka, hétvégén és késő délután találtak több szabálytalanságot. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.