Jön az újabb aranykor

Amerikai befektetők szerint ha háború lesz ismét elszállhat az arany ára. Most kell vásárolni.


 Neves befektetők szerint most érdemes aranyat vásárolni - írja a Portfolio.hu. 

A gazdasági portál által idézett Jim Rogers és Marc Faber egyaránt úgy látja, hogy ha háború lesz, akkor emelkedni fog az arany ára, nem kizárt, hogy az 1900 dolláros szint fölé.

Jim Rogers,a Rogers Holdings elnöke tegnap a Reutersnek adott interjújában kifejtette: a háború a részvényeseknek nem tesz jót, az árupiacra viszont kedvező hatással lehet. "Van olajam, aranyam, olyan dolgaim vannak, amik háború esetén sokkal többet fognak érni...A részvények az árupiaci termékekkel ellentétben veszíteni fognak értékükből."

Egy másik neves befektető, Marc Faber szintén tegnap szólalt meg az ügy kapcsán. A gyakran csak baljós professzorként emlegetett Faber a HardAssetsInvestornak szintén azt nyilatkozta, hogy várakozásai szerint drágulni fog az arany, nem kizárt, hogy ismét 1900 dolláros szint fölé. Erre legutóbb 2011 szeptemberében volt példa. Akkor 1921 dollárt kértek egy unciáért. Azt is mondta ugyanakkor, hogy nem tudja, hogy ezt a szintet már idén elérjük, vagy csak öt év múlva. "Azt gondolom, hogy a portfoliónk egy részét a fizikai arany kell, hogy képezze. Hangsúlyozom, fizikai arany" - mondta Faber.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.